ЗАМОВИТИ ЕКСКУРСІЮ
Київська обл. м.Вишгород, вул. Шкільна 58.   



головна   /  НОВИНИ   /  Обласний семінар "Ідентифікація та охорона нематеріальної культурної спадщини Київщини" /

Обласний семінар "Ідентифікація та охорона нематеріальної культурної спадщини Київщини"


18.02.2020

Сьогодні у приміщенні Київської обласної державної адміністрації й сесійній залі Київської обласної ради відбувся обласний семінар,,Ідентифікація та охорона нематеріальної культурної спадщини Київщини»,організаторами якого виступили Управління культури,національностей і релігій КОДА та КЗ КОР,,Київський обласний центр народної творчості».

До присутніх з вітальними словами й гаслом щодо важливості активного просування й популяризації НКС Київщини до сучасного культурного простору України й світу виступили в.о.начальника управління культури,національностей і релігій КОДА Сергій Васильонок та директор КЗ КОР,,Київський обласний центр народної творчості»Олена Завальська.
Фахову й грунтовну доповідь,,Основи інвентарізації елементів НКС» виклав заступник директора з наукової роботи Українського центру культурних досліджень Міністерства культури,молоді і спорту України,міжнародний фасилітатор ЮНЕСКО з Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини,голова Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини Міністерства культури України Ілля Фетисов.
Своє бачення й пропозиції щодо потенційних елементів нематеріальної спадщини Київської области висловила директорка КЗ КОР,,Вишгородський історико-культурного заповідник»,кандидатка історичних наук,член Експертної ради з нематеріальної культурної спадщини Міністерства культури України Влада Литовченко у промові,,Елементи нематеріальної культурної спадщини Київщини.Перспектива внесення до Національного реєстру».
Про плани роботи етнографічної садиби с.Калинівка Васильківського району та про діяльність та відродження елементів нкс Чорнобильського району Київщини та з презентацією пісень Чорнобильського району Київської області виступив краєзнавець,фольклорист,володар першої премії фестивалю сучасної молодіжної музики,,Червона рута»2011 та лауреат Національної премії з нематеріальної культурної спадщини України Олексій Заєць.А допомогала йому у виконанні пісень керівник фольклорного ансамблю,,Божичі» Сусанна Карпенко.


Завершила своєю доповіддю наукову-практичну конференцію й яскравий виступ фольклорних колективів Юлія Іванова-начальник відділу культури,молоді і спорту Вишгородської районної державної адміністрації,яка представила один з самобутніх елементів нематеріальної культури Вишгородщини-лозоплетіння.
Дякуємо організаторам й учасникам цієї неперевершеної події й віримо у велику перспективу представлення й проведення низки заходів з вивчення,дослідження та популяризації елементів спадщини Київщини найближчим часом.
Окрема подяка за чудовий фотоматеріал і професійну небайдужість до цієї теми заслуженому журналісту України,чарівній Ніна Карповець.