ЗАМОВИТИ ЕКСКУРСІЮ
Київська обл. м.Вишгород, вул. Шкільна 58.   



головна   /  НОВИНИ   /  До 90-річчя утворення Київської області /

До 90-річчя утворення Київської області


12.02.2022
23 лютого 2022 року у приміщенні Історичного музею Вишгородського історико-культурного заповідника відбудеться відкриття виставки «Шляхом Мономаха: нові археологічні знахідки з території Вишгородщини», присвяченої 90-ї річниці утворення Київської області.
Вишгород – одне із визначних міст Середнього Подніпров’я часів середньовіччя. Вперше воно згадується у «Повісті минулих літ» за 946 р.
За період з 946 до 1240 р. місто фігурує у літописах 38 разів. Саме давньоруський період є найвідомішим та найяскравішим етапом життя Вишгорода не тільки на теренах нинішньої України, а й усієї східноєвропейської спільноти.
Вперше масштабні археологічні дослідження на території Вишгорода та його околиць відбулися у 1934-1937 рр. експедицією Інституту матеріальної культури УРСР (нині Інститут археології Національної академії наук України). З певними перервами дослідження Вишгорода продовжується і в наш час.
Виставковий проект «Шляхом Мономаха: нові археологічні знахідки з території Вишгородщини» у низці аспектів є унікальним. Насамперед матеріали, що представлені на виставці, мають неабияке значення для розуміння світу людини давньоруського часу. Рідкісні прикраси та вироби ювелірного мистецтва презентовані тут разом з ремісничим інструментом; елементи одягу - разом з частинами книжкового приладдя. Все це разом створює єдиний ансамбль археологічних старожитностей – світ речей людини давньоруської доби.
Запрошуємо усіх бажаючих на відкриття!

Наша адреса: 07300, Київська обл., м. Вишгород, вул. Шкільна, 58.
Довідки телефонами: 093- 156-18-10, 04596-52-859